Este județul Maramureș pregătit pentru deszăpezire?

SC Drumuri Poduri Maramureș SA , aflată în subordinea Consiliului Județean Maramureș, va intereni în sezonul de iarnă pe cele 39 drumuri județene, în lungime totală de 783 km. Se va face deszăpezirea pe 550 km de drumuri județene, iar pe drumurile care sunt în curs de reabilitare şi modernizare, întreţinerea curentă pe timp de iarnă se va face de firmele care execută aceste lucrări. Astfel, deszăpezirea pe Drumul Nordului, 72 km, va fi asigurată de Implenia Baugesellschaft M.B.H, Valea Izei, Bârsana – Săcel, 40km, Autotehnorom SRL iar pe DJ 186 Leordina – Poieni, 20 km, de Conrep SA.

Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș, a precizat: ”Sunt disponibile 70 de utilaje echipate corespunzător pentru a interveni în sezonul de iarnă 2020 – 2021. S-a estimat că avem nevoie de 9.000 tone de sare și 5. 600 metri cubi de nisip. La ora actuală avem în depozite 3.000 de tone de sare și 1.000 metri cubi de nisip, urmând ca pe parcurs acestea să fie realimentate.”

La nivelul SC Drumuri Poduri Maramureş SA va funcţiona non-stop, pe toată perioada de iarnă, Dispeceratul de deszăpeziri. La telefon 0262 214101 – 24 de ore din 24 – se primesc, se prelucrează şi se transmit informaţii privind starea drumurilor din judeţ, modul de intervenţie, modul de asigurare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *