Asistentul medical din Vișeu de Sus decedat din cauza COVID-19, condus azi pe ultimul drum

Asistentul medical Marius Iuga, în vârstă de 51 de ani, de la Spitalul Orășenesc Vișeu de Sus, a pierdut lupta cu noul coronavirus. Bărbatul a fost diagnosticat pozitiv la COVID-19 luni, 9 noiembrie.

În noaptea de 13 spre 14 noiembrie, saturația de oxigen din sânge i-a scăzut și a fost chemată ambulanța pentru a fi transportat spitalul-suport COVID-19 din Baia Mare. Sâmbătă seară era deja pe Secția ATI. În noaptea de duminică spre luni, asistentul medical s-a stins din viață. Bărbatul a îngrijit, încă din luna iulie, pacienții testați pozitivi la COVID-19 de la unitatea medicală din Vișeu de Sus.

Ce se poate întâmpla când ai o conducere tampa și un epidemiolog care ii întrece pe toți în prostologie pe secția CPU-TAMPON. Pana nu cu mult timp în urma hainele civile, cele cu care veneam de acasă stăteau pe un cuier atârnate, încăpere în care ne dezbracăm și ne echipam în echipamentele individuale de lucru,perioada în care nu s-a întâmplat niciun incident la locul de munca. Mintea luminata a epidemiologului a dat dispoziție ca hainele civile sa dispară de pe acel cuier și sa fie închise în aceleași dulapuri unde era depozitat echipamentul individual de lucru, aspect interzis complet de lege. Și uite asa este prezumția rezonabila ca m-am infectat cu Covid din aceasta cauza. Urale epidemiologului nostru”, a postat, pe o rețea de socializare, asistentul după ce a fost diagnosticat pozitiv.

Astăzi, 18 noiembrie, Marius Iuga, asistentul medical de la spitalul orășenesc răpus de COVID-19 a fost condus pe ultimul drum.

Familia Iuga mulțumește colectivului Ocolului Silvic Vișeu, condus de inginerul Vlad Vasile Nicolae, pentru totala implicare în organizarea înmormântării asistentului medical Iuga Marius Martin”, a transmis sora bărbatului decedat.

Conform surelor noastre, soția asistentului medical decedat a fost sunată de reprezentanții DSP Maramureș chiar înainte de slujba de înmormântare pentru a efectua ancheta epidemiologică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *