Razie Amplă în Maramureș: Contrabandă de țigarete în valoare de peste 80.000 de euro stopată de autorități

Baia Mare, 27 aprilie 2024 – O operațiune masivă de combatere a contrabandei cu tutun s-a desfășurat în Maramureș, cu percheziții acoperind multiple orașe și confiscări semnificative.

Polițiștii specializați în investigarea criminalității economice din cadrul I.P.J. Maramureș au efectuat în ultimele două săptămâni 16 percheziții domiciliare și un mandat de percheziție pentru un autoturism interceptat în trafic. Acțiunile au fost coordonate de Parchetele de pe lângă Judecătoriile Baia Mare și Sighetu Marmației și au vizat mai multe persoane suspectate de contrabandă cu țigarete și alte produse accizabile.

Perchezițiile au avut loc în orașele Baia Mare, Sighetu Marmației, Baia Sprie și alte localități maramureșene, unde au fost identificate și indisponibilizate 30.575 de pachete de țigarete de diverse mărci, considerate a proveni din activități de contrabandă. De asemenea, autoritățile au găsit 349 de articole pirotehnice, 572 de litri de băuturi alcoolice și diverse alte obiecte și înscrisuri ce serveau ca mijloace materiale de probă.

În cadrul operațiunii, a fost reținută o persoană pentru 24 de ore, iar un autoturism folosit în activitățile infracționale, în valoare de aproximativ 10.000 de euro, a fost de asemenea indisponibilizat.

Operațiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Maramureș, tehnicieni criminaliști, al polițiștilor din subunitățile teritoriale implicate și jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Maramureș, cu suport tehnic oferit de Direcția de Operațiuni Speciale.

Poliția Maramureș continuă cercetările sub supravegherea procurorilor, în scopul identificării tuturor participanților la această rețea de contrabandă și pentru a-i aduce în fața justiției. Autoritățile reamintesc că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele implicate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale, precum și de prezumția de nevinovăție, așa cum este stipulat în Codul de procedură penală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *