Primarul din Borșa anunță proiectul unei centuri ocolitoare pentru decongestionarea traficului pe Strada 22 Decembrie

Borșa, Maramureș – Timiș Ion Sorin, primarul municipiului Borșa, a făcut publică intenția administrației locale de a construi o centură ocolitoare pentru a descongestiona traficul pe Strada 22 Decembrie. În ciuda condițiilor meteo care împiedică lucrările directe pe șantiere, specialiștii din cadrul primăriei au finalizat studiul de fezabilitate pentru acest proiect ambițios.

Potrivit declarației primarului, traseul drumului propus va avea o lungime de 1260 de metri, cu o suprapunere pe Strada Lăzuci de 290 de metri și un drum nou de 970 de metri până la racordul în Strada 22 Decembrie. Acest proiect vizează îmbunătățirea fluxului de trafic în zona respectivă, reducând astfel aglomerația pe Strada 22 Decembrie, una dintre arterele principale ale orașului.

Un aspect semnificativ al proiectului constă în amenajarea zidurilor de sprijin din beton armat și/sau gabioanelor, acolo unde acestea sunt considerate necesare pentru asigurarea gabaritului corespunzător. Aceste măsuri sunt esențiale pentru garantarea siguranței și stabilității structurilor pe parcursul întregii centuri ocolitoare.

De asemenea, pentru a asigura condiții corespunzătoare de circulație, proiectul include amenajarea intersecției cu DN18, precum și cu Strada 22 Decembrie. Această abordare holistică reflectă angajamentul administrației locale față de siguranța și eficiența traficului rutier în orașul Borșa.

În timp ce vremea reprezintă un obstacol în desfășurarea directă a lucrărilor pe teren, primarul Ion Sorin subliniază că acest aspect nu împiedică progresul planificării și pregătirii proiectului. Specialiștii municipalității se concentrează pe întocmirea documentațiilor necesare pentru ca proiectul să fie implementat eficient și în conformitate cu standardele de calitate.

Locuitorii orașului Borșa așteaptă cu interes evoluția acestui proiect, deoarece se așteaptă ca centura ocolitoare să aducă beneficii semnificative în ceea ce privește mobilitatea și infrastructura locală. Administrația locală își propune să mențină transparența în procesul de implementare a proiectului și să țină comunitatea la curent cu orice dezvoltare ulterioară.

În contextul acestui anunț, se ridică întrebări referitoare la impactul economic și social pe care această infrastructură nouă îl va avea asupra zonei, evidențiind importanța unei dezvoltări planificate și a unui sistem rutier eficient pentru creșterea generală a calității vieții în Borșa.

2 thoughts on “Primarul din Borșa anunță proiectul unei centuri ocolitoare pentru decongestionarea traficului pe Strada 22 Decembrie

  1. Proiectul centurii ocolitoare din Borșa arată angajamentul administrației locale față de îmbunătățirea mobilității urbane și calității vieții locuitorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *