UPDATE. Moș Nicolae a venit cu 12 mandate de percheziții în mai multe locații din Maramureș

Începând cu primele ore ale dimineții de 6 decembrie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Maramureș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare, au pus în aplicare 12 mandate de percheziție domiciliară, la persoane bănuite de comiterea infracțiunii de contrabandă.

Persoanele vizate sunt bănuite că ar fi introdus ilegal în țară cantități de țigarete, care trebuiau plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia, cauzând prejudiciu bugetului de stat. 

Perchezițiile sunt efectuate în municipiul Baia Mare și în localități limitrofe. Activitatea beneficiază de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Maramureș și al polițiștilor Serviciului Criminalistic Maramureș.

UPDATE

În urma activităților desfășurate ieri, 6 decembrie, de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Maramureș, în cadrul unor cercetări într-un dosar penal, având ca obiect săvârșirea infracțiunii de contrabandă, au fost puse în executare a 3 mandate de aducere și 12 mandate de percheziție domiciliară, la persoane bănuite de comiterea faptei, în municipiul Baia Mare și Recea.

În cadrul cercetărilor efectuate, au fost indisponibilizare articole pirotehnice și 8.853 de pachete de țigarete, susceptibile că ar proveni din contrabandă.

Prejudiciul cauzat a fost estimat la aproximativ 142.000 de lei.

Față de două persoane, o femeie, de 25 de ani și un bărbat, de 44 de ani, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore.

Polițiștii continuă cercetările în acest caz, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare,  în vederea probării întregii activități infracționale și luării măsurilor legale care se impun.      

În funcție de rezultatul verificărilor, se va dispune luarea măsurilor legale care se impun, privind comiterea infracțiunii de contrabandă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *