Biroului pentru Protecția Animalelor din Maramureș a desfășurat mai multe acțiuni de control

În perioada 28 iunie – 15 iulie, polițiștii Biroului pentru Protecţia Animalelor au desfășurat acțiuni pentru prevenirea și combaterea faptelor de natură penală și contravențională în domeniul protecției animalelor pe raza întregului județ.

Aceștia s-au deplasat în mai multe localități de pe raza județului, ocazie cu care au fost efectuate 24 de controale pentru modul de respectare a condițiilor de sănătate, bunăstare și deținere a animalelor la nivelul unităților de tip stână și/sau tabere de vară. Cu această ocazie au fost legitimate 64 de persoane, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 31 de sancțiuni contravenționale la OUG 155/2001 și OUG 55/2002.

Totodată, cu ocazia efectuării de verificări cu privire la modul de deținere al animalelor, în data de 13 iulie, în localitatea Suciu de Jos, a fost identificat un exemplar canin, rasa metis „Ciobănesc de Asia Centrală”, nesterilizat, fără microcip, fără carnet de sănătate, care prezenta urechile cupate.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „intervenții chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi codotomia, cuparea urechilor, secționarea corzilor vocale, ablația ghearelor, coltilotul ciocului și dinților” faptă prev. de art. 25 alin. 1 lit. a din Legea nr. 205/2004 privind Protecția Animalelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *