Începând cu anul 2022 Aeroportul Internațional Maramureș va opera în mod regulat zboruri externe, de linie

În ședința Consiliului Județean din data de 05.10.2021, a fost aprobat Proiectul de Hotărâre privind schema de ajutor de stat, în valoare de 1,2 milioane de euro, aprobată săptămâna trecută de Comisia Europeană și care prevede acordarea unor subvenții de până la 800.000 de euro/întreprindere, accesibile pentru toate companiile aeriene interesate să opereze cel puțin două noi zboruri internaționale pe Aeroportul Internațional Maramureș.

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, a declarat:

„Atragerea unor operatori aerieni care să opereze zboruri externe pe Aeroportul Internațional Maramureș este esențială pentru conectivitatea județului nostru și pentru dezvoltarea economică a Maramureșului.

Venim astfel cu un sprijin pentru operatorii aerieni pentru a avea, de pe Aeroportul Internațional Maramureș, cel puțin trei zboruri externe, zboruri de linie, cu una, două frecvențe pe săptămână. Acesta este motivul pentru care am cuprins în bugetul pentru anul 2021 acești bani pentru aeroport.

Începând cu anul 2022, sunt convins că vom avea curse internaționale, un lucru pe care ni-l dorim cu toții și care va aduce dezvoltare economică pe plan local și regional, va dezvolta într-un mod echilibrat sistemul național de transport și, totodată, va contribui la revitalizarea și creșterea turismului în Maramureș.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *