VIDEO. Poliția de frontieră a capturat peste 8.000 pachete cu țigări de contrabandă în preajma localității Câmpulung la Tisa

Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit şi confiscat, în urma unor acţiuni desfăşurate în zona de competenţă, 8.430  pachete cu ţigări, care urmau să ajungă pe piaţa neagră de desfacere din zonă.

Marfa în valoare de 98.600 lei a fost confiscată, două autoturisme indisponibilizate, iar un cetățean român este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

Marți, 20 aprilie 2021, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău s-a declanșat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 06.00, colegii noștri au observat, în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității de frontieră Câmpulung la Tisa, județul Maramureș, mai multe persoane care transportau în spate, de la malul râului Tisa spre un autoturism parcat în zonă, mai multe colete voluminoase.

Imediat, colegii noștri au acționat pentru reținerea persoanelor și a autoturismului, dar în momentul apariției patrulei Poliției de Frontieră, persoanele au sărit în apa râului Tisa, iar autoturismul a pornit în trombă.

În urma acțiunii, polițiștii de frontieră au reușit să oprească autoturismul în cauză, la volanul aflându-se un cetățean român de 24 de ani, domiciliat pe raza județului Maramureș, iar în interiorul mijlocului de transport au fost descoperite mai multe colete cu țigări.

În cel mai scurt timp, au fost anunțate şi autoritățile ucrainene despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului.

Drept urmare, s-a luat măsura conducerii autoturismului cu țigări împreună cu șoferul la sediul instituției, unde, în urma inventarierii baxurilor a rezultat cantitatea de 6.480 pachete cu țigări, în valoare de aproximativ 75.800 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul în valoare de 10.000 lei a fost indisponibilizat în vederea continuării verificărilor.

În cauză, se desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru depistarea tuturor persoanelor implicate în activitatea infracțională și tragerea la răspundere a acestora.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Izvoarele Sucevei, în cooperare cu lucrători din cadrul Sectorului PF Brodina, au declanșat, tot ieri, o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigarete, în zona de competență.

Astfel, în jurul orei 18.30, pe raza localității Ghicea, județul Suceava, lucrătorii noștri au identificat, pe un drum forestier, un autoturism de teren, iar în momentul în care șoferul a observat poliţiştii de frontieră, acesta a demarat în trombă. Imediat, lucrătorii noştri au tras mai multe focuri de avertisment în plan vertical, conform procedurilor legale, dar șoferul tot nu s-a oprit.

S-a pornit în urmărirea mijlocului de transport, iar la scurt timp, acesta a fost descoperit abandonat pe marginea drumului, în interior fiind descoperite patru baxuri cu țigări.

Autoturismul cu număr de înmatriculare specific Marii Britanii a fost condus la sediul instituției, la fel şi baxurile cu țigări, unde, în urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 1.950 pachete țigări de proveniență Duty-Free.

Ţigările, în valoare de peste 22.800 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, autoturismul în valoare de 8.000 lei a fost indisponibilizat, iar în continuare se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă în vederea depistării și reținerii persoanelor implicate în activitatea infracțională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *