Polițiștii maramureșeni au acționat pentru prevenirea faptelor ilicite în domeniul silvic și piscicol

La finalul săptămânii trecute, polițiștii maramureșeni au efectuat 36 de controale, atât în domeniul silvic, pe linia transportului de materiale lemnoase, cât și în domeniul piscicol, pentru a stabili dacă sunt respectate normele referitoare la pescuitul în scop comercial/recreativ în habitatele piscicole naturale.

Acțiunea a fost organizată de specialiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică și s-a realizat cu sprijinul polițiștilor Biroului Protecția Animalelor, reprezentanților Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură Maramureș și a Inspectoratului Județean de Jandarmi Maramureș.

Astfel, vineri și sâmbătă, polițiștii au oprit pentru verificări 216 autovehicule conduse pe drumurile publice de pe raza întregului județ. 61 dintre acestea transportau material lemnos, și în fiecare caz polițiștii au verificat dacă sunt respectate prevederile Legii nr. 171/2020 modif. privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice. 

Referitor la domeniul piscicol, polițiștii au urmărit respectarea prevederilor Ordinului nr. 58/462/2021 privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului, precum și a zonelor de protecție și refacere biologică a resurselor acvatice vii în anul 2021. În conformitate cu art. 1 al prezentului Ordin, se instituie măsuri de prohibiție pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial al oricăror specii de pești, crustacee, moluște și alte viețuitoare acvatice vii în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 9 aprilie – 7 iunie inclusiv, iar în apele care constituie frontieră de stat, pe o durată de 45 de zile, în perioada 24 aprilie – 7 iunie inclusiv.

Pentru neregulile constatate în cele două zile de acțiune, polițiștii au aplicat 51 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 15 000 de lei.

Verificările polițiștilor de ordine publică, atât pentru a proteja fondul forestier cât și pentru a preveni și combate faptele ilegale din domeniul piscicol vor continua și în perioada următoare.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *