OCNA ȘUGATAG. Atenție cui înmânați cardul bancar și cui furnizați codul PIN

Miercuri, 17 martie, ora 15.50, polițiștii din Ocna Șugatag au fost sesizați prin plângere de către o femeie de 56 de ani din comună, care a relatat faptul că în seara zilei de 15 martie a.c., s-a deplasat la un bancomat pentru a retrage o sumă de bani de pe cardul propriu.

Întrucât aceasta nu se pricepea la efectuarea operațiunii de retragere, a rugat o femeie care se afla în apropiere să o ajute.

Respectiva persoană a introdus cardul, a efectuat operațiunea de retragere, iar în momentul în care banii au fost eliberați prin fantă i-a înapoiat cardul persoanei vătămate spunându-i că bancomatul nu mai are numerar.

După aproximativ 30 de minute persoana vătămată a primit un SMS din partea băncii care-i comunica faptul că din cont i-a fost retrasă o sumă de bani.

În urma verificărilor efectuate de polițiști, femeia bănuită de comiterea faptei a fost identificată ca fiind un cetățean al Republicii Moldova de 32 de ani.

În cauză cercetările continuă sub aspectul infracțiunii de furt calificat.

Mesajul IPJ Maramureș:

Atragem atenția cetățenilor să nu solicite ajutor de la persoanele necunoscute atunci când întâmpină dificultăți în utilizarea bancomatelor.

Polițiștii le recomandă acestora să solicite sprijin de la angajații băncilor pentru a efectua astfel de operațiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *