Articole de îmbrăcăminte indisponibilizate și ridicate de polițiști din Sighetu Marmației

Joi, 25 februarie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice  – Biroul Sighetu Marmației au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii evaziunii fiscale și a ilegalităților ce se comit în domeniul drepturilor de proprietate intelectuală și industrială pe raza municipiului Sighetu Marmației.

În cadrul activităților de verificare efectuate, au fost identificate 60 de articole de îmbrăcăminte, purtând fără drept denumirea și semnul distinctiv al unor mărci înregistrate, pentru care reprezentanții agentului economic verificat nu au putut prezenta certificate de conformitate sau licențe care să ateste originalitatea acestora și care să permită comercializarea lor.

Având în vedere că există suspiciuni că mărfurile destinate comercializării sunt contrafăcute, asupra întregii cantități de articole vestimentare identificată, în valoare de aproximativ 9.000 lei, s-a dispus măsura indisponibilizării și ridicării până la finalizarea cercetărilor.

În cauză a fost înregistrat un dosar penal, urmând ca sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației să se efectueze cercetări cu privire la săvârșirea a 10 infracțiuni de punere în circulație fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și pentru identificarea și tragerii la răspundere a tuturor persoanelor implicate.

Totodată, în cadrul acțiunii au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 3.000 lei, fiind confiscați și 192 lei în numerar, provenind din activități comerciale ilicite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *