Primăria Sighetu Marmației va construi o nouă Secție de psihiatrie

Finanțarea pentru noua Secție de psihiatrie se va face prin Compania Națională de Investiții.Aceasta va fi împărțită în patru sub-secții: o secție de 50 de paturi pentru pacienți cronici femei, o secție de 50 de paturi pentru pacienți cronici bărbați, o secție de 50 de paturi dedicata pacienților acuți femei și o secție de 50 de paturi pentru acuți bărbați. Fiecare salon va beneficia de grup sanitar propriu. Fiecare sub-secție va avea săli pentru tratamente, cabinete de consultație, cabinete medicale și birouri administrative.

Primarul municipiului, Vasile Moldovan, declară: „Am depus la Compania Națională de Investiții prin Programul Național de Construcții de Interes Public, subprogramul „Unități Sanitare” obiectivul de investiții „Construire Secție Psihiatrie – 200 paturi în incinta Spitalului Municipal Sighetu Marmației.”

În prezent secția de psihiatrie din cadrul spitalului municipal este adăpostită de clădiri cu o vechime de peste 100 de ani, clădiri care pe lângă faptul că prezintă mari deficiențe, nu pot asigura circuitele clinice necesare cerințelor și normativelor de astăzi.

Spitalul municipal Sighetu Marmației este singura unitate spitalicească din zonă care asigură regim închis pentru pacienții psihiatrici periculoși și care sunt supuși expertizelor medico-legale psihiatrice, sens în care acest obiectiv de investiții este necesar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *