Situație alarmantă! Cantităţi mari de PET-uri în râurile din Maramureș

Conducerea Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Maramureș a desfășurat azi o acțiune amplă de igienizare, mai exact de colectare a plutitorilor, la confluența râurilor Lăpuș şi Someș. Ing. Andrei Enache, directorul SGA Maramureș, a solicitat sprijin din partea Prefecturii, dar și a conducerii Consiliului Județean Maramureș. La această acțiune a fost prezent și vicepreședintele administrației județene, Radu Trufan.

„Consider că trebuie să respectăm măsurile de etică civică pentru protejarea mediului înconjurător. Din nefericire, lipsa educației pe acest segment face să ne confruntăm cu astfel de problem grave”, a punctat Trufan.

În aceste zile autoritățile din Ungaria au reacționat față de cantitățile de deșeuri acumulate și transportate pe cursurile de apă din România care ajung în țara vecină.

Fenomenele hidro-meteorologice din ultimele zile a făcut ca și în Maramureș, în zona amintită, PET-urile să se adune în număr mare pe cele două râuri.

„În urma discuțiilor avute cu ing. Andrei Enache am hotărât să întocmim un plan rapid de acțiune. În prima etapă vom organiza întâlniri cu primarii din zonă pentru a reuși ca prin ei să facem o informare a populației cu privire la pericolul care se creează din cauza PET-urilor care ajung în apele râurilor. De asemenea, vom încheia un protocol de colaborare cu instituțiile avizate astfel încât să avem posibilitatea să desfășurăm periodic astfel de acțiuni de igienizare”, a mai subliniat vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș.

sursa: Consiliul Județean Maramureș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *