Amplă acțiune a RAR și ITM în Maramureș. Mecanicii auto și transportatorii în regim taxi, verificați de polițiștii

Foto emaramures

Ieri, 27 ianuarie, la Sighetu Marmației a avut loc o amplă de acțiune de prevenire și protejare a populației împotriva unor activități ilicite de transport persoane în regim de taxi, a comerțului ilicit cu piese auto noi și second hand și a reparațiilor autovehicule rutiere, fără a deține autorizații emise de autoritățile competente.

La acțiune au participat polițiști ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și ai Serviciului Rutier, cu sprijinul unor specialiști din cadrul Registrului Auto Român și Inspectoratul Teritorial de Muncă Maramureș.

Au fost verificate în jur de 80 de autovehicule, zece operatori economici care desfășoară activități de transport persoane în regim taxi, precum și doi operatori economici care efectuează reparații autovehicule rutiere. Dintre aceștia din urmă, unul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 4.000 lei, iar alte opt sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea  Legii nr 38 din 2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere.    Ca măsură complementară s-a dispus suspendarea activității operatorului economic, până la obținerea unei noi autorizații tehnice, emisă de autoritățile competente în domeniu.

De asemenea, polițiștii Serviciului Rutier, cei de la Poliția orașului Borșa și de la Secția 6 Sarasău au aplicat 40 de sancțiuni la regimul circulației rutiere în valoare totală de aproape 40.000 de lei. Au fost reținute șase permise de conducere și au fost ridicate 4 certificate de înmatriculare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *