Trei bărbați din Botiza, Groșii Țibleșului și Poienile de Sub Munte urmăriți pentru săvârșirea de infracțiuni rutiere

Foto online

Azi-noapte, polițiștii maramureșeni au depistat în trafic trei bărbați care au condus autoturisme în timp ce se aflau sub influența băuturilor alcoolice.

Polițiștii din cadrul Secției 7 Suciu de Sus, în intervalul orelor 23.00-03.00, au oprit pentru verificări pe D.J. 171A, două autoturisme, unul condus de un bărbat de 39 de ani din satul Botiza și celălalt condus de un bărbat de 37 de ani din comuna Groșii Țibleșului.

Întrucât conducătorii auto emanau halenă alcoolică, polițiștii au procedat la testarea acestora cu aparatul alcooltest. În cazul bărbatului de 39 de ani a rezultat o concentrație de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în cazul bărbatului de 37 de ani a indicat o valoare de 0.78 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ambii conducători auto au fost conduși la spital în vederea recoltării de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, unde le-au fost recoltate doar o singură probă, refuzând recoltarea celei de a doua probă.

La ora 00.50, polițiștii Secției 4 Leordina au observat în centrul comunei Poienile de Sub Munte, un autoturism, care la vederea echipajelor de poliție, a traversat DJ 187, , intrând pe o altă stradă ce duce spre cătunul ,,Cvasniţa”.

Polițiștii au procedat la urmărirea și oprirea acestuia, iar în urma verificărilor efectuate, la volanul autoturismului au identificat un tânăr de 26 de ani din comună, care emana halenă alcoolică.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, indicând o valoare de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că tânărul de 26 de ani a condus un autoturism având inspecția tehnică periodică expirată.

Față de cei trei bărbați, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *