Gest de bună credință în Baia-Mare – a predat polițiștilor telefonul mobil găsit

Maramureșenii dau din ce în ce mai des dovadă de spirit civic atunci când găsesc obiecte pierdute sau bani. De curând o femeie și-a pierdut telefonul mobil, însă l-a recuperat rapid după ce bărbatul care l-a găsit a ales să îl predea poliției.

Practic ieri, 28 decembrie, o femeie a sesizat poliția că în timp ce se afla într-un supermarket, la casa de marcat, a vrut să își pună telefonul mobil în buzunarul paltonului, însă e posibil să îl fi scăpat, iar persoane necunoscute să îl fi însușit pe nedrept. Valoarea prejudiciului reclamat a fost de 1 200 de lei.

La aproximativ o oră, un bărbat domiciliat în Baia Mare a apelat SNUAU 112 precizând că a găsit un telefon mobil, iar apoi s-a prezentat la sediul poliției pentru a-l preda. Polițiștii au stabilit că bunul este al femeii, au contactat-o și i l-au restituit.

Reamintim că persoana care găsește un bun este obligată ca în termen de 10 zile să îl restituie proprietarului ori, dacă acesta nu poate fi cunoscut, să îl predea poliției. Polițiștii încurajează actele civice și mulțumesc cetățenilor care înțeleg să fie corecți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *