Polițiștii maramureșeni au întocmit dosare penale pentru infracţiuni rutiere

Şirul infracţiunilor rutiere constatate pe drumurile judeţene pare infinit. Aproape zilnic poliţiştii maramureşeni depistează cel puţin o persoană care pune în pericol siguranţa participanţilor la traficul rutier. Periculozitatea infracţiunilor rutiere este relevată şi de faptul că din ce în ce mai multe persoane sunt condamnate la executarea pedepsei închisorii pentru săvârşirea lor.

Ieri, 26 noiembrie,un echipaj de poliţie al Servicului Rutier, în timp ce executa serviciul de supraveghere şi control al circulaţiei rutiere în municipiul Baia Mare, a oprit pentru verificări un autoturismul care circula pe bulevarul Republicii înspre bulevarul Traian. Întrucât conducătorul auto nu a prezentat niciun  document, s-a procedat la verificarea în bazele de date, ocazie cu care s-a constatat faptul că, acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și nici nu a posedat vreodată.

De asemenea, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele bărbatului de 35 de ani a fost întocmit dosar penal pentru conducere fără permis.

Tot ieri, la Suciu de Sus, poliţiştii Secţiei 7 poliţie rurală au oprit pentru control un autoturism care circula pe D.C. 58 Larga. În urma verificării atât a documentelor personale, cât și pe cele ale autoturismului, s-a constatat faptul că, bărbatul de 74 de ani ce se afla la volan a condus având necorespunzătoare categoria de permis de conducere, pentru tipul de vehiculul condus. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *