Arestat preventiv pentru furt din locuință în Baia Mare.

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Baia Mare nu au timp de odihnă. Pentru că nu este zi să nu fie reclamată vreo infracţiune de resortul acestora, mereu sunt implicaţi în activităţi de cercetare, de verificare, de documentare sau de audiere. Abia când toate acestea duc la arestarea preventivă a infractorului, pot să considere că munca lor a fost încununată de un mic succes.

Un astfel de mic succes a fost obţinut în data de 23 noimebrie, când Judecătoria Baia Mare a emis mandat de arestare preventivă pe numele unui băimărean bănuit de comiterea unui furt calificat.

Furtul a fost reclamat la finalul lunii octombrie, când proprietarul unei locuinţe a constatat faptul că, în cele 4 ore cât a lipsit de acasă într-o dimineaţă de luni, persoane necunoscute au pătruns în locuinţă folosind chei potrivite şi i-au sustras toate bijuteriile din aur. Prejudiciul reclamat de victimă era de 30.000 de lei.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii băimăreni de investigaţii criminale au reuşit să identifice persoanele bănuite de comiterea furtului şi să recupereze o parte din bunurile sustrase. Mai mult, în urma unei percheziţii domiciliare la locuinţa unuia dintre presupuşii autori,  un bărbat de 39 de ani, au găsit şi „instrumentele” folosite în astfel de metodă de furt.

Poliţiştii au dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore, iar ulterior instanţa a emis pe numele lui un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Alte două persoane care au participat la activitatea infracţională au fost identificate de poliţişti şi au fost date în consemn la punctele de trecere a frontierei, întrucât acestea se sustrag urmăririi penale.

Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a celor trei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *