Weekend plin pentru Poliția Rutieră din Baia Mare, Bârsana, Vima Mică, Moisei și Groși

În perioada 20-22 noiembrie 2020, poliţiştii maramureşeni aflaţi la datorie pentru supravegherea traficului rutier pe drumurile judeţene, au constatat şapte infracţiuni rutiere: patru de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi trei de conducere fără permis.

Vineri, 20 noiembrie, un băimărean în vârstă de 33 de ani şi-a condus autoturismul pe strada Gheorghe Şincai, prin faţa sediului Biroului Rutier Baia Mare, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Poliţiştii l-au depistat şi l-au testat, rezultat fiind de 0.91 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot vineri, un sighetean în vârstă de 57 de ani a fost depistat conducând un auto pe strada Unirii din municipiu, având o alcoolemie de 0,70 mg/L alcool pur în aerul expirat, la testarea cu aparatul etilotest.

Sâmbătă, 21 noiembrie, un echipaj de poliţie se deplasa pe drumul comunal DC Pietriş din localitatea Bârsana, când a observat că autoturismul care circula în faţa sa a intrat în coliziune cu un stâlp de la reţeaua electrică. Tânărul de 27 de ani aflat la volan nu a suferit leziuni dar a fost testat de poliţişti care au stabilit că avea 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Şi la Vima Mică un conducător auto aflat sub influenţa băuturilor alcoolice a dat peste un echipaj de poliţie. S-a întâmplat tot sâmbătă, la datorie fiind poliţiştii Secţiei 7 Suciu de Sus. Aceştia au oprit pentru control autoturismul întrucât circula haotic, respectiv în zig-zag din sens opus. La volan a fost identificat un bărbat de 39 de ani care nu deţinea nici permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule şi avea şi 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Toţi bărbaţii au fost conduşi la spitale unde le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii concentraţiei de alcool din sânge.

Restul infracţiunilor de conducere fără permis au fost constatate sâmbătă noaptea de poliţiştii din Moisei şi de cei din Groşi. Cu dosare penale s-au ales doi tineri: unul în vârstă de 18 ani din Şindreşti şi altul în vârstă de 21 de ani din Moisei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *