Lucrări de mântuială la drumul de pe Valea Izei

Având în vedere că se apropie iarna, președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, a efectuat joi, 19 noiembrie, o inspecție a drumurile județene de pe Valea Izei, unde a constatat nereguli cu privire la execuția lucrărilor.

Acesta a declarat „La Strâmtura, am discutat cu localnicii, cu primarul Ioan Pasere și am identificat o problemă specială, cauzată de un pod în lucru, Podul Boii, care trece peste Valea Boia. Dacă plouă torențial, sunt inundate peste 30 de case, iar oamenii sunt nemulțumiți, pe bună dreptate, de această situație.

Am cerut executantului lucrării, Autotehnorom SRL, să găsească soluții rapide pentru acest pod, să fie dimensionat corect și să realizeze lucrări de calitate.Și la Bogdan Vodă există probleme la lucrările de infrastructură. Am discutat despre acestea cu primarul Anuța Bizău și cu localnicii. Lucrările la drum au fost suprapuse peste cele de apă și canalizare, rigolele nu sunt finalizate, vine iarna și drumul devine un pericol pentru șoferi și localnici. Am solicitat de urgență executantului să pună în siguranță drumul, să îl semnalizeze corespunzător pentru ca viața oamenilor să nu fie pusă în pericol pe acest tronson de drum.

Nu accept ca lucrările pe drumurile din Maramureș să se facă de mântuială, voi verifica la fața locului constant calitatea lucrărilor și mă voi asigura că vor fi respectate termenele asumate prin contractele de execuție.

Totodată există suspiciuni și cu privire la nerespectarea standardelor și normativelor în vigoare cu privire la modul în care au fost puse în operă rigolele betonate iar în acest caz organele penale trebuie să se sesizeze și să ia măsurile necesare, în cel mai scurt timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *