Autoritățile maramureșene intervin ferm împotriva violenței domestice, încurajând victimele să denunțe și să ceară ajutor.

Duminică, 21 aprilie, polițiștii din Maramureș au intervenit prompt la șase cazuri de violență în familie, la solicitarea cetățenilor care au apelat serviciul de urgență 112. Situațiile raportate au avut loc în diverse localități din județ, inclusiv în Baia Mare, Recea, Borșa, Tăuții Măgherăuș și zona rurală a județului, precum Sarasău.

Conform informațiilor furnizate de autorități, cinci femei și un bărbat au fost identificate ca fiind victime ale violenței domestice în această zi tragică. În patru dintre cazuri, polițiștii au întocmit dosare penale și continuă cercetările pentru a stabili toate aspectele legate de infracțiunile de violență în familie. În celelalte două situații, victimele au refuzat să depună plângere, însă s-a emis un ordin de protecție provizoriu pentru a le asigura securitatea.

Conform Legii nr. 217/2003, violența domestică este definită ca orice formă de violență fizică, sexuală, psihologică, economică, socială sau spirituală, inclusiv cibernetică, care are loc în mediul familial sau între parteneri. Este esențial ca victimele să știe că au dreptul să denunțe astfel de abuzuri și să ceară ajutor.

Organizațiile și autoritățile oferă sprijin și asistență celor care se confruntă cu violența domestică, iar plângerile pot fi depuse la poliție sau la procuratură. Este important ca victimele să conștientizeze că această decizie este personală și că au dreptul să solicite protecție și să se asigure că agresorul este tras la răspundere în fața legii.

Este de datoria noastră, ca societate, să condamnăm astfel de comportamente și să oferim sprijin celor afectați. Numai prin conștientizare, solidaritate și acțiune colectivă putem stopa acest flagel și proteja integritatea și siguranța membrilor vulnerabili ai comunității noastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *