PRELUNGIREA ARESTULUI PREVENTIV PENTRU PĂRINȚII POLITICIANULUI CĂTĂLIN CHERECHEȘ ÎN DOSARUL DE CORUPȚIE

Tribunalul Mureș a decis recent prelungirea arestului preventiv pentru încă 30 de zile pentru părinții fostului primar din Baia Mare, Cătălin Cherecheș. Această decizie intervine în contextul unui caz în care perechea este acuzată de tentativă de mituire a unei judecătoare implicată în dosarul de corupție al lui Cherecheș, conform informațiilor publicate de Agerpres.

În conformitate cu legislația penală, Tribunalul a respins cererea inculpaților de a înlocui măsura arestării preventive cu o măsură preventivă mai ușoară, menținând astfel decizia inițială. Această hotărâre nu este definitivă și poate fi contestată în termen de 48 de ore atât de inculpați, cât și de procurori.

Direcția Națională Anticorupție – Serviciul teritorial Cluj a pus în mișcare acțiunea penală împotriva celor doi soți, G.C. și G.D.P., acuzați de dare de mită și complicitate la dare de mită. În octombrie, în cadrul unui caz de corupție în care un membru al familiei era implicat, unul dintre inculpați ar fi încercat să influențeze decizia unui judecător prin oferirea unei sume de bani și a altor avantaje necuvenite.

DNA a dezvăluit că inițial s-a propus achiziționarea unei afaceri deținute de o rudă a judecătorului, cu condiția ca magistratul să pronunțe o sentință favorabilă. Ulterior, inculpata a promis un avans de 50.000 de euro, parte dintr-o sumă totală nespecificată, pentru o decizie de achitare în cazul respectiv.

În cadrul unei operațiuni de flagrant delict desfășurate într-un restaurant din Cluj-Napoca, inculpata a fost surprinsă oferind suma promisă, acțiune în care a fost sprijinită de soțul său. Acesta din urmă a asigurat transportul și suportul logistic necesar.

Ambii inculpați au fost reținuți în noiembrie de procurori, iar Tribunalul Mureș și Curtea de Apel Târgu Mureș au decis arestarea lor preventivă pentru 30 de zile, decizie acum prelungită. Acest caz subliniază seriozitatea cu care autoritățile abordează orice tentativă de corupție și influențarea sistemului judiciar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *