Ecologiștii maramureșeni sunt dezamăgiți de modul în care s-au deszăpezit drumurile județene

Partidul Ecologist Român filiala Maramureș a emis un comunicat de presă în care își exprimă dezamăgirea față răspunsul oferit de Consiliul Județean Maramureș pe care îl redăm în întregime.
„Răspunsul oferit de Consiliul Județean Maramureș la solicitarea adresată de P.E.R Maramureș cu privire la deszăpezirea Drumului Județean 186, pe tronsonul Săcel-Bârsana în data de 12.02.2021, e un amestec de tupeu murdar și balet artistic.
In răspunsul Consiliului Județean ni se spune că pe tronsonul aferent Primăriei Bogdan Vodă sau suprapus lucrările de reabilitare ale constructorului cu lucrările efectuate de primărie, motiv pentru care nu s-a putut interveni cu autobasculante cu lamă. De asemenea în acest răspuns ni se comunică faptul că antreprenorul a aplicat cu responsabilitate materialul antiderapant ca să nu afecteze lucrările aflate în execuție și să nu impacteze negativ mediul înconjurător. Pe de altă parte antreprenorul recunoaște că până la ora 10 a intervenit cu autobasculantele cu lamă și abia după ora 10 când s-a oprit ninsoarea a împrăștiat material antiderapant. Fotografiile trimise de P.E.R Maramureș sunt realizate la ora 13 și după cum se poate vedea nu exista nici o urmă nici de lamă și nici de material antiderapant. In mod evident nu ai cum să derapezi dacă s-au urmat ambele proceduri de deszăpezire.
Jignitor este că răspunsul oferit de Consiliul Județean Maramureș face referire doar la localitatea Bogdan Vodă, restul localităților de pe tronsonul Săcel-Bârsana nu mai contează. Și cu adevărat supărător este cum Consiliul Județean Maramureș crede pe cuvânt, fără să verifice, pe cei cu care a semnat contractul și care afirmă că drumul nu a fost în nici un caz impracticabil.
Ce să ințelegem de aici? Că cetățeanul care a spus că derapează pe drum doar i s-a părut că a derapat? Consiliul Județean Maramureș crede pe cuvânt antreprenorul și supervizorul și nu îl crede pe cetățean? Adică nimeni nu caută adevărul? Reprezentați antreprenorul sau cetățeanul?
Avem dubii că vom primi răspunsuri la aceste întrebări. Așteptăm răspunsuri pertinente de la Corpul de Control al Prefectului Județului Maramureș si de la Curtea de Conturi, unde am transmis sesizări în acest sens. Poate ei vor reuși să facă o analiză cât mai clară a situației și ne vor spune care sunt costurile pentru deszăpezirea care s-a făcut doar în acte.
Tot respectul pentru grija pe care o manifestă Consiliului Județean Maramureș pentru mediul înconjurător, pe parcursul acțiunii de deszăpezire. Concluzia tristă este că cetățeanul nu face parte din mediul înconjurător al acestei instituții. Dar banul pe care îl cotizează cetățeanul din buzunarul lui, ca voi să vă permiteți aroganța de a îi răspunde în dorul lelii contează?”